emmauswebDa kan vi endelig annonsere at Emmauskonferansen 2015 blir 16.-18. oktober på naturskjønne og tradisjonsrike Langesund bad. Tittelen på den femte
konferansen i rekken er “Din tro og min tro – om Gud i psykologens hverdag“. Årets konferanse er av en praktisk karakter om livssynets plass og utfordringer i og utenfor terapirommet. Med utfordringer som vil gjelde flere enn bare psykologer.

Hvordan behandler man religiøs tro? Kan en troende psykolog be for en klient som spør om det? Er noen terapiformer mer bibelske enn andre? Når skal man henvise til sjelesorg? Var Jesus en god psykolog? Er godt kjennskap til synd, skyld og skam et handikap? Kan man snakke om tro i lunsjen? Og sømmer det seg å ha en sentral rolle i en menighet på fritida? Kan man tjene både Gud og psykologien?

Emmauskonferansen 2015 ønsker å bryne seg på disse utfordringene i fellesskap både fra psykologisk og teologisk hold, med samtalegrupper, diskusjoner, debatter, og inviterte fagpersoner fra begge leire. Målet er ikke å gi alle svarene, men å bli enda bedre til å stille gode spørsmål.

Med oss på laget har vi fått tre svært kompetente bidragsytere:

Vi vil trolig legge ut en bredere presentasjon av våre gjester nærmere konferansen.

Sett av helgen nå! Flere detaljer om våre gjester og deres bidrag kommer snart.

PÅMELDING HER

PS: Vi kan også forsikre tidligere deltakere om at vi i år ikke kommer til å konkurrere om å få de beste rom- eller overnattingsplassene, da forordningene i fjor ga noen uheldige utslag på romstandarden på det ærverdige badehotellet.