EK2014_plakat_litenLangesund-bad-02Hold deg fast og hold av helga 17.-19. oktober til Emmauskonferansen 2014!

Den fjerde Emmauskonferansen i rekken spør: «Hvorfor tror noen på Gud?». Vi har alle et livssyn. Men hvor kommer det fra? Er det noe vi velger selv? Er det arv eller miljø? Er det fri vilje eller forhåndsbestemt? Bevisst eller ubevisst?

Troen utvikles livet gjennom. Forskningen viser at den henger sammen med både psykosisal, kognitiv og moralsk utvikling, og påvirkers av identitet, tilknytning, familie og venner, kultur og samfunn. Men langt fra alle, om noen, søsken eller nordmenn, tror det samme. Og det å forklare en tro, forklarer den ikke bort

EK2013-gruppe-2_småTradisjon tro vil disse spørsmålene undersøkes gjennom både psykologiens og Bibelens briller. Og for tredje år på råd finner årets begivenhet sted ved ærverdige og naturskjønne Langesund bad.

Som akademisk trekkplaster har vi i år igjen klart å kapre sterke formidler, som alle tre har tilknytning til Oxford. Våre internasjonale gjester er postdokterene Emily og Michael Burdett, mens vårt norske kort er Linda Fisher-Høyrem, nåværende høyskolelektor ved Ansgar Teologiske Høyskole. Og som forkynner hyrer vi inn Tove Dahl, en tidligere hardbarket ateist som nå er psykiater.

Se hele programmet her.

Følg med, følg med!