Høstens høydepunkt nærmer seg. Emmauskonferansen er vår egen organisatoriske oktoberfest. Og årets tema om kjærlighet i god tro er ekvivalent med en hyggelig kollokvie om Valentin-dagen.

I den anledning presenterer vi våre tre gjesteforelesere fra fjern og nær. Se hele programmet her

Henrik Gustavsson

Henrik Gustavsson er en vaskekte emmausvandrer. Svenske Gustavsson er både psykologspesialist og teolog med særskilt interesse for skjæringspunktet mellomlivssyn og psykologi/terapi. Den populære bidragsyteren kommer på sin tredje Emmauskonferanse på rad. I sin fagbakgrunn har han videreutdanning i terapi og veiledning. Han er bred erfaring med behandling både individuelt og med grupper, blant annet innen spiseforstyrrelser. Han har en årrekke jobbet ved Modum bad, men er nå tilbake i moderlandet.

Under årets konferanse sirkulerer hans tre seminarer rundt tema relasjoner. Åpningsseminaret fredag spør om drivkraft – om kjærlighetens og fellesskapets plass i møtet med den andre. Lørdagen kommer to spennende seminar om allianse. Det første om alliansen opprinnelse og betydning i teologi og terapi. Det andre dreier seg om å se og møte den andre, som ekspert eller synder.

 

Anne Mari Schiager Topland

Anne Mari Schiager Topland har siden 2015 vært hovedpastor i Arendal frikirke. Før den tid har hun ti år bak seg som lærer og inspektør på Bibelskolen i Grimstad, samt ni år som misjonær i Japan. Hun har erfaring som sjelesørger og forfatter, og kom i vår ut med boka Han som ser meg – Troshistorier fra andre tider og himmelstrøk.

På Emmauskonferansen skal den allsidige pastoren lede oss gjennom to seminarer og to oppmerksomme kveldssamlinger. Det ene seminar omhandler Betinget og ubetinget kjærlighet, og det er om tåleevnen for eksistensielle troskriser.

Are Bjørdal Lervik

Are Bjørdal Lervik er en kjærlig filosof. Han er også grunnlegger og leder av Kulturakademiet, en norsk utdanningsinstitusjon som tilbyr skolering i fag som exphil, excfac, kulturhistorie og språk for tiden i de dynamiske kulturbyene Roma, Barcelona og Berlin. Filosofen har en rekke studie- og arbeidsopphold i utlandet bak seg, heriblant i Sør-Amerika og Bali.

På Emmauskonferansen tar han oss gjennom deler av kjærlighetens filosofihistorie i hans ene seminar. Det andre tar utgangspunkt punkt i Erich Fromms kjærlighetsforståelse og boka Kunsten å elske. Are kommer også med sin kone, prest Maria Bjørdal Lervik, som også vil delta i paneldebatten søndag.